Naald, Draad en Empowerment: Alleenstaande moeders uit Ghana vinden hoop bij Adepam

Naald, Draad en Empowerment: Alleenstaande moeders uit Ghana vinden hoop bij Adepam

In augustus 2020 begon een groep bijzondere vrouwen aan een transformatieve reis bij de Adepam-naaischool, gelegen op het terrein van het Blessed Center for Children. Dit is het inspirerende verhaal van empowerment en het grijpen van kansen, ongeacht hun achtergrond.

De Adepam-naaischool biedt plaats aan 24 studenten, waarvan 12 tienermoeders en 12 zwangere vrouwen uit de gemeenschap. Hier krijgen ze de kans om een opleiding tot naaister te volgen, zelfs als ze niet over financiële middelen beschikken.

Ervaren Begeleiding

Gedurende vijf dagen per week worden deze vrouwen begeleid door een ervaren naaileraar. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar en past zich aan het leertempo van de studenten aan. Het afsluitende examen markeert het succes van hun reis, en bij een voldoende score verdienen ze een officieel diploma, een sleutel tot nieuwe kansen elders.

Tijdens de opleiding raken ze verschillende onderwerpen aan om hen een brede kennis van naaien en ondernemerschap te bieden, waaronder naaitechnieken, ontwerpprincipes, klantenservice en boekhouding.

Steun voor Financiële Duurzaamheid

Om de financiële duurzaamheid van Adepam te ondersteunen, verkopen de studenten de producten die ze zorgvuldig hebben gemaakt online en accepteren ze opdrachten van de lokale gemeenschap.

Elke steek die ze zetten, elke creatie die ze maken en elke voltooide opleiding betekent een stap in de richting van empowerment en economische onafhankelijkheid voor deze inspirerende vrouwen. Op Adepam omarmen ze de kracht van onderwijs en ambacht om een pad te effenen naar een veelbelovende toekomst. Dit is het verhaal van vrouwen die hun kansen grijpen, ongeacht hun achtergrond, en zichzelf en hun gemeenschap versterken.

Samenwerken voor Verandering: De Gedeelde Missie van Twee Stichtingen

In samenwerking met de Ghanese stichting Blessed Center for Children hebben tienermoeders en zwangere vrouwen in Ghana de kans gekregen om hun leven te transformeren. Het verhaal van empowerment begint bij de samenwerking tussen de Nederlandse stichting Blessed Home en de Ghanese stichting Blessed Center for Children.

Vrouwen van Stichting Adepam

Lokale Samenwerking voor Empowerment

De Nederlandse stichting Blessed Home heeft de lokale aanwezigheid van de Ghanese stichting Blessed Center for Children gecreëerd. Deze lokale aanwezigheid is van onschatbare waarde omdat het de contacten met verschillende organisaties in de regio mogelijk maakt. In samenwerking met deze organisaties wordt bepaald welke vorm van ondersteuning het meest nodig is binnen de lokale gemeenschap.

Hulp en Begeleiding in Ghana

Blessed Center for Children in Ghana biedt cruciale hulp en begeleiding aan tienermoeders en hun kinderen. Wat deze stichting zo bijzonder maakt, is dat het wordt ondersteund door een enthousiaste Nederlandse achterban. Deze achterban bestaat uit bestuursleden, commissieleden en donateurs van Stichting Blessed Home. De Ghanese overheid heeft de stichting erkend als Non-Governmental Organisation (NGO), waardoor het officieel kan opereren en ondersteuning kan bieden aan degenen die het het meest nodig hebben.

Een Gedeelde Motivatie

Het werk van Blessed Center for Children wordt gedreven door een diepe christelijke motivatie. Het doel is niet alleen om de levens van tienermoeders en zwangere vrouwen in Ghana te verbeteren, maar ook om een blijvende impact te hebben op de gemeenschap als geheel. Het is een verhaal van hoop, samenwerking en empowerment, en het begint bij Blessed Center for Children in Ghana, gesteund door een toegewijde gemeenschap van mensen in Nederland. Samen zorgen ze voor een veelbelovende toekomst voor deze inspirerende vrouwen en hun kinderen. Dit is het verhaal van twee stichtingen die samenwerken om levens te veranderen en gemeenschappen te versterken.

Beijk hier welke producten de vrouwen van Stichting Adepam speciaal voor Luz and Moon hebben gemaakt:

Ledikant Hoeslaken Dembe

Wieg Hoeslaken Dembe

Ledikant Hoeslaken Madu

Wieg Hoeslaken Madu

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.