Over Luz and Moon

                                                                                  

Foto familie Wenting

Luz and Moon is een webshop vol authentieke, originele en vaak hand- gemaakte producten voor de inrichting van de babykamer. Een webshop- collectie bestaande uit ‘souvenirs’ vanuit de gehele wereld waar crafts en traditioneel vakwerk voorop staan. Zo geven we de nieuwe generatie een stukje verbinding mee met de wereld en blijft vakmanschap behouden en hebben jullie een origineel product dat niet op grote schaal geproduceerd is maar wel met liefde vervaardigd is.
 

“Dar la Luz” is het spaanse woord voor bevallen. Letterlijk betekent dat “Het licht geven”, dat vind ik zo mooi. Luz betekend dus licht in het spaans en “Moon” maan staat voor de nacht. Het is dus een contradictie, dag en nacht, licht en donker. Ook in de taal werkt de contradictie door; spaans en engels. Het weerspiegeld de dagen van een jonge moeder die vaak dag en nacht bezig is met de zorg van haar pasgeboren baby. Het intense geluk die ze voelt om zo’n klein prachtig wondertje op de wereld gezet te hebben en soms het verdriet van de onzekerheden die het met zich meebrengt. De geweldige veilige bubbel waar je in zit de eerste periode samen met je baby maar ook de eenzaamheid van het kleine wereldje dat je op dat moment ervaart mag er zijn.

Het moederschap is 1 grote rollercoaster met ups and downs, maar uiteindelijk is iedereen het er wel over eens dat het het mooiste is wat je ooit is overkomen. De belangrijkste titel die je voor altijd met je mee draagt; Mama.

Zelf ben ik ook heel trots op mijn titel als mama. Ik heb een zoon Cas (2018) en een dochter Liva (2021) samen met mijn man Ben. Toen ik zwanger was van Liva en alle spulletjes voor haar aan het verzamelen was had ik wat moeite met het vinden van originele items voor haar kamertje. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het zoeken naar HET perfecte item maar ik dacht wel dat het fijn zou zijn als het allemaal te vinden zou zijn op 1 site. Zo is het idee van Luz and Moon ontstaan.
Omdat ik zelf ook prints ontwerp is het mijn droom om ook een eigen label te ontwikkelen voor Luz and Moon, daar ben ik achter de schermen druk mee bezig.
 
Welkom op de site!
Liefs, Ilse